Ervaringen - Mooi Toscane

Ga naar de inhoud
Trouwen in Toscane

Ervaringen 2016/2017

Daniel & Linda - 8 juni 2018 Certaldo



Anais & Piet - 2 juni 2018 Gambassi Terme


Lieve Renske,

Maart 2017 was het toen we voor het eerst écht contact hadden met jou. Piet en ik hadden al contact gehad met 3 andere weddingplanners en hadden er zelfs ook al een trip naar Italië op zitten om onze droomlocatie te vinden. Onze wens was 1 locatie waar ca 60 man kon blijven en waar we verschillende locaties hadden voor een pizza party, de ceremonie, het feest etc. Geen van allen weddingplanners kon een echte goede locatie aanbieden.. of te klein of juist weer veels te groot.
Toen hadden we in maart een skype gesprek met jou en had jij allerlei locaties die juist wel voldeden aan onze wensen. We spraken af dat wij een 2e trip naar Italië zouden maken om kennis te maken en om samen locaties te bezoeken.  
Vanaf dag 1 was je al daadkrachtig en maakte je een heel schema voor onze 4 locatie bezoeken. Dat jij met de locatie Meliana nog geen ervaring/contact had, was geen punt. Terwijl we bij Meliana aankwamen wisten wij het eigenlijk gelijk; dit is onze droomlocatie. Vanaf dat moment zijn er ontiegelijk veel mailtjes heen en weer gegaan. Niks was te veel voor je. Toen wij in augustus 2017 met de kids van Piet een weekje vakantie gingen vieren in Toscane heb jij proefdiners geregeld bij cateraars zodat we de vakantie goed konden combineren met weddingplannen.
Ik weet dat ik (Anais) een enorme controlfreak ben en alles tot in de puntjes geregeld wilde hebben en wat ben jij daar goed mee om gegaan. Toen onze bloemist ermee op hield, kwam je eigenlijk gelijk met een alternatief. En wat waren de dames van Fiori geweldig. Meer en beter dan ik ooit had kunnen dromen.
In april 2018 ben ik samen met een vriendin nog naar Italie gekomen om oa het draaiboek door te nemen, kennis te maken met de bloemist. Voor onze ceremonie onder de gazebo had ik een romantisch beeld voor mij; helemaal rondom versierd met bloemen, kralen en andere zaken. Toen we dit in april bespraken met de dames gaven zij aan dat dit niet zou lukken qua tijd. Voordat ik uberhaupt de kans had om mijn droom in duigen te zien vallen; riep jij al dat jij al het voorbereidende werk op je zou nemen, zodat de bloemisten alleen de bloemen hoefde te doen. Dit zijn de dingen die ons rust hebben gegeven, waardoor wij dingen los konden laten en we wisten dat alles in goede handen was bij jou.

Voor de pizza party en onze pool party konden wij boksen via jou regelen voor de muziek. Jouw man (leuke vent!) kwam deze vrijdag voor ons installeren en een soundcheck doen met onze leuke BABS op vrijdag. Dit is allemaal tot in de puntjes verzorgd en geregeld. Super fijn dat dit ook allemaal kan.

Woensdag voor de wedding hebben we 2,5 uur het draaiboek doorgenomen samen met de ceremoniemeester(s). Piet en ik twijfelde nog of het wel goed zou gaan met de boksen en de muziek. Jij reageerde vol vertrouwen en dat het geen enkel probleem was en dat jij hiervoor zorgde. Ook dit gaf ons weer rust en het volste vertrouwen dat we alles aan jou konden overlaten. Dit was zo’n fijn gevoel. Nog een uniek punt is dat we het toetje bij het zwembad wilde en dat we het zwembad verlicht wilde hebben met ‘drijvende bollen inclusief kaartjes’ in het zwembad. Om zo een romantische sfeer te creëren. Jouw man heeft gaatjes in stenen gemaakt, om zo een loodje te vormen die aan de onderkant van de bollen gehangen kon worden zodat ze in het midden van het zwembad te blijven drijven. Dit zijn de kleinste details waar we nooit over hadden kunnen dromen. Echt geweldig!

De dag van de ceremonie zaterdag kwam je aan; ben je als een speer aan de slag gegaan en heb je alles in goede banen geleid. Wij hebben ons nergens druk om hoeven  maken. Je was op de achtergrond aanwezig, dat ik niet eens weet of de gasten gemerkt hebben dat alles via een drijvende Renske kracht aangestuurd werd ;-)
Toen ik uiteindelijk besloot mijn boeket niet te willen vasthouden bij opkomst reageerde je ook weer vlot en snel en zorgde je ervoor dat deze mooi op het wijnvat bij de BABS kwam te liggen.

Renske we willen jou enorm bedanken voor alle steun, hulp, advies van de afgelopen kleine 1,5 jaar! We zijn enorm blij en happy met jou en zullen je bij iedereen aanraden. Mede door jou hebben wij ons onvergetelijk droomweekend gehad.
PS onze grote dank gaat ook uit naar Raimondo / Emperium catering en zijn crew. Wat een geweldige job heeft hij het weekend neergezet. Met allerlei extra’s waar we niet om hadden gevraagd, maar die het wel allemaal net wat specialer maakte. Zoals 2 soorten prosecco’s op de pizza party waarvan mensen konden proeven voordat ze een keuze maakte, tot hapjes vooraf gaand aan de pizza. Ons pizza party cadeau van steigerhouten loungebankjes die de sfeer echt bepaalde. Het was fijn dat hij ook flexibel kon zijn als we even 30 min later wilde beginnen. Zondag leverde hij nog grote blokken ijs voor de pool party aan zodat we onze drankjes koud konden houden. Niets was teveel. De brunch was geweldig en ook voor onze glutenvrije vrienden werd uitstekend verzorgd. Waarvoor grote dank!
Liefs,

Piet & Anaïs


Martine & Renaat- 2 juni 2018 Montepulciano


Langs deze weg willen wij je heel erg bedanken voor de perfecte organisatie van ons huwelijksweekend. Het was niet evident om dit uit handen te geven omdat wij graag controle hebben op alles wat we doen.


Door de voorbereidingen en de aangename samenwerking met jou, hebben we genoten van een DROOM weekend. Het is allemaal precies verlopen zoals we gedroomd hadden... zelfs nog beter.


De gasten hebben alleen maar superlatieven over deze fantastische ervaring.


Alles was tiptop in orde.


De gekozen locatie VI03 was echt topklasse, gelegen in een prachtig domein met bloemen, schitterend zwembad en adembenemend zicht over de heuvels van Montepulciano.


Iedereen heeft genoten van de Italiaanse gastvrijheid, het vriendelijk personeel, de mooi ingerichte kamers, de pizza-avond, de prachtige tuin, de aperitief aan het zwembad met lekkere hapjes, het heerlijke huwelijksdiner, de lekkere wijnen, de mooi versierde tafels, de bloemen, de lekkere ontbijten, ...


Ook door het prachtige weer is dit een onvergetelijk en uniek weekend geworden met vrienden en familie.


Bedankt voor alles!


Groetjes,


Martine en Renaat

Stephan & Nienke - 1 juni Certaldo



Michael & Liesbet - 11 mei 2018 Siena



Cees & Jeannette - 9 mei 2018 Lucca


Hoi Renske,

We zijn sinds j.l. woensdag  weer terug in Nederland.

Bij deze willen we je nog hartelijk danken voor de uitstekende organisatie die je voor ons gedaan hebt voor ons trouwen vorige week. De planning n uitvoering is prima verlopen en het weer zat ook mee. Anna van Al Tondone heeft het ook fantastisch gevonden.

Al onze gasten, zonder uitzondering, waren uiterst enthousiast.
We hebben ieder nog apart meegemaakt omdat ze net als wij nog dagen eraan vastgeknoopt hadden.

Nogmaals bedankt en nog veel succes (en ook plezier) met je activiteiten,

Cees & Jeannette

Michel & Marike - 3 september 2017 Certaldo


Lieve Renske,

Wij willen je ontzettend bedanken voor de fijne samenwerking. Het valt voor twee mensen die graag grip hebben op alles wat ze doen, niet mee om los te laten. Door je kordate optreden en ons het gevoel te geven dat je alles onder controle hebt, hebben we volop kunnen genieten van onze trouwdag zonder ook maar ergens over te hoeven nadenken.

Je samenwerking is prettig en je voelt goed aan wat stellen nodig hebben. Je komt met ideeën, maar liet het aan ons over wel of niet. En ook durfde je het aan om gebruik te maken van een locatie die we zelf hebben uitgekozen. Een liefdevolle Italiaanse familie die echter weinig Engels spraken. Je bereidheid om meerdere keren af te reizen naar de locatie vonden we zeer fijn.

We wensen je heel veel succes met het voortzetten van het weddingplanner schap. Als iemand ons vraagt hoe wij het in Italië hebben aangepakt, zullen wij geen seconde twijfelen om je van harte aan te bevelen.

Het was een perfecte dag die we op voorhand hadden uitgetekend. Het is des te mooier als die verwachting mede door jou geëvenaard wordt.

Het gaat je goed.

lieve groeten,

Michel en Marike

Anthony & Indra - 12 augustus 2017 Pienza


Hallo Renske,

We hebben de foto's ontvangen :-)
Zó mooi en zó heimwee, het was zo'n mooie dag, alles was top en tot in de puntjes verzorgd.
Dank je wel om ons hiermee te helpen.

Indra & Anthony

Martijn & Kelly - 3 augustus 2017 Certaldo



Als we terug denken aan onze bruiloft hebben we beide een glimlach van oor tot oor. Wat een heerlijke 2 dagen waren het met onze allerliefsten.
Het begon al op woensdag toen onze gasten aankwamen. Iedereen helemaal in vakantiesferen, lekker zwemmen en 's avonds die overheerlijke pizza :-).
Dan op donderdag de grote dag... in 1 woord fantastisch! Het was alles wat we ons ervan voorgesteld hadden en meer.

Toen we voor het eerst contact hadden met Renske kwam ze direct met locaties die precies pasten bij wat wij voor ogen hadden. En gedurende de periode dat we de bruiloft planden hebben we regelmatig contact gehad en zijn we 2 keer naar Toscane gevlogen. Geen vraag was Renske te gek en ze dacht onwijs goed mee om alles zo te laten verlopen als we wilden. En op de dag zelf kwam alles perfect samen. Zelfs toen wij ons voor het diner bedachten dat we bij de proostlocatie iets vergeten waren, had Renske het meegenomen. Heerlijk! Lieve Renske, heel erg bedankt voor alles!

Mika & Angela - 27 juli 2017 Lucca



Afgelopen zomer zijn wij getrouwd in onze favoriete stad in Italië, Lucca.
Van begin tot eind heeft Renske ons fantastisch geholpen en ervoor gezorgd dat de dag zo verliep als wij in ons hoofd hadden. Ook al hadden we wat last-minute wijzigingen, Renske regelt het! We hebben dan ook een onwijs mooie dag gehad, vol met liefde, gezelligheid en lekker eten. Onze fotograaf, Alessio, heeft de dag op prachtige wijze vastgelegd op camera. De foto's stralen de ongedwongenheid uit waar wij zo naar op zoek waren. Naast dat hij prachtige plaatjes heeft geschoten was hij ook een aanwinst op deze dag, net als Renske, we hebben samen veel gelachen.

Renske en Alessio, grazie mille!

Cari saluti Angela & Mika


Roel & Chantal - 17 juni 2017 Radda in Chianti


Wat hebben wij een onvergetelijk, bijzonder weekend achter de rug!!
Bedankt voor alles!

Door alle voorbereidingen die wij met jou hebben getroffen, hebben we tijdens het weekend op San echt alleen maar kunnen genieten! Het was een geweldig en relaxt weekend. Patrizia haar warme karakter en heerlijke kookkunsten maakte het extra speciaal en Italiaans gastvrij! Onze gasten hebben allemaal een fantastische tijd gehad. We hebben echt met elkaar kunnen genieten, het is niet met woorden te beschrijven hoe bijzonder het voelde om een heel weekend met onze beste vrienden en familie te zijn en nergens naar om te hoeven kijken. Alleen maar genieten!!

Bedankt en arriverdeci!!

Liefs ,

Roel en Chantal Helleman :-)

Vincent & Brigitte - 11 juni 2017 Bagno a Ripoli


Afgelopen zomer zijn wij getrouwd in een prachtige Medici Villa vlakbij Florence. De hele dag was grandioos: van ceremonie tot borrel tot diner tot het spetterend feest. Alles was piekfijn en tot in de puntje geregeld. Zonder de hulp van weddingplanner Renske hebben we dit nooit voor elkaar gekregen. En we gingen all-out.


 
In januari benaderden we Renske met de vraag of ze ons huwelijk kon organiseren vlak bij Florence. De uitdaging om dit in een krap half jaar te doen ging ze met plezier aan. Ze heeft ons voorzien van de beste adviezen omtrent huwelijkslocaties, catering, muziek, bloemen, en alles wat er bij een huwelijk komt kijken. Renske werkt hard. Bij elk besluit ging ze meteen voor ons aan de slag. Het is ontzettend prettig dat ze Italië en de Italianen kent. Ze weet hoe ze werken, wat hun gebruiken zijn, wie er goed aangeschreven staat en wanneer je teveel of te weinig betaalt. Kennis die je als inwoner van Nederland nooit zult evenaren.  

 
Het is belangrijk om een weddingplanner te hebben waar je een klik mee hebt. Samen ga je een intense periode door, waarbij veel grote en kleine besluiten worden genomen. Met Renske hadden we die klik. Ze is een fijn persoon om mee samen te werken. Ze is er op de momenten dat je haar nodig hebt, ze heeft een ontspannen houding en ondertussen houdt ze de vaart erin. Ze is een positivo, weet je gerust te stellen bij kleine tegenslagen en is oplossingsgericht. Niet alleen met ons, maar ook met alle andere partijen die een geweldige dag van ons huwelijk hebben weten te maken, heeft Renske grandioos samengewerkt. Ze past zich overal perfect aan.  Wij denken daarom dat zij alles aankan: van wat eenvoudigere huwelijken tot de high-end grote partijen.  

 
Op de dag van ons huwelijk, en zelfs de dagen ervoor stond Renske aan onze zij om ons de hele organisatie uit handen te nemen. Het was heerlijk om haar als weddingplanner te hebben. Je ziet op zo’n dag alles werkelijkheid worden: prachtige tafels, bloemen, geweldig personeel, indrukwekkende happen en cocktails, een topdiner.  en een grandioos feest.  Renske zorgde ervoor dat wij de sterren van onze eigen bruiloft waren.

 

Vincent en Brigitte  

Nadia & Chris - 27 mei 2017 Greve in Chianti


 

 

Bert & Leen - 26 mei 2017 Certaldo


Alles was tot in de puntjes geregeld. Mooitoscane zorgde ervoor dat onze huwelijksdag precies was zoals wij in gedachten hadden. Leen & Bert


 


Matt & Esther - 7 september 2016 Ravello (Amalfi kust)



Hey Renske,

We zijn alweer ruim 2 weken thuis en alles is back to normal. Onze weken in Italie and the wedding lijken alweer heel lang geleden.
Ik wil je nogmaals heel erg bedanken voor je goede service. Alles was tot in the puntjes geregeld en iedereen heeft genoten.
Ik heb zelf de opmerking gehoord, It felt like i was attending a movie star wedding!
De locatie was natuurlijk ook over de top!

Hoop dat alles goed met je gaat en dat je bijna kunt genieten van een wel verdiende vakantie na jouw hoog sezioen van bruiloften.

Heel erg bedankt voor alles.
Esther and Matt.

Robert & Angela - 2 september 2016 San Gimignano




Hi Renske,

Hoe gaat het ermee?

Onze trouwdag was echt fantastisch en we willen je daarom nogmaals hartelijk bedanken voor al jouw hulp!
Je hebt al onze wensen goed begrepen en gerealiseerd op onze trouwdag. En zelfs nog boven verwachting, het was echt een sprookje!
Het is toch spannend wanneer je in het buitenland gaat trouwen en daarbij de organisatie voor een groot deel uit handen geeft. Maar we hebben altijd vertrouwen in jou gehad en dat bleek terecht. Alles was tot in de puntjes verzorgd; de ondertrouw, vertaling, kapper, bruidstaart, lunch, diner, etc.
Op de dag zelf was je overal aanwezig maar gaf je ons wel de ruimte om alleen met onze familie te zijn.

Wij zouden jou zeker aanraden aan andere mensen met trouwplannen in Italië!

Groeten,
Angela en Robert

Arnd & Kim - 31 juli 2016 Cortona


Lieve Renske,

In alle drukte tijdens de dag en dagen nadien heb ik nog niet de tijd gehad om je te schrijven en je te bedanken voor alles.

Ik had mezelf beloofd zeker een berichtje te schrijven op een rustig moment en die is er nu; jongens liggen even te relaxen voor de tv en ik krijg hierdoor even tijd.

Het is eigenlijk bijzonder dat iets waar je bijna anderhalf jaar aan werkt, op één dag voorbij is.

Wij hebben er ontzettend van genoten. Alle genodigden vonden het geweldig en vonden de dagplanning prachtig in elkaar gezet, vd ceremonie naar de lunch, zo weer verder naar een kleine pauze tot aan het aperitief en dinner.

We hebben alleen maar complimenten gekregen over de hele dag waarbij ze allen aangaven zoiets moois maar één keer in het leven te zullen meemaken.

Deze complimenten zijn natuurlijk voor jou, de dag had nooit zo mooi kunnen zijn zonder jouw hulp.

Arnd en ik vonden de interactie met jou en Alessio heel aangenaam en gemoedelijk wat voor ons de dag nog leuker maakte.

Zou je voor ons zeker onze complimenten kunnen overmaken aan de lunchlocatie als je ze ziet/hoort, de lunch viel ontzettend in de smaak van iedereen.

De Villa (VI03) heeft iedereen echt het gevoel gegeven erg welkom te zijn en de tafel was fantastisch. De locatie is al rijkelijk gedeeld onder vrienden en we horen al plannen om er zeker terug naartoe te gaan zoals wij ook van plan zijn.

Wij kijken er erg naar uit om jullie volgend jaar terug te zien wanneer we bij jullie in de buurt op vakantie komen.

En we kijken ontzettend uit naar de foto's :-)

Dank je wel,

Tot snel

Kim



Ivo & Marian - 2 juni 2016 San Gimignano





het gaat om dit verhaal op mijn blog


Jeroen & Annigje - 4 juni 2016 Guardistallo









Martin & Tamara - 28 mei 2016 Castellina in Chianti



Hi Renske,
We hebben enorm genoten van onze bruiloft op 28 mei. We willen je heel erg bedanken voor alles wat je gedaan heb. Het was een onvergetelijke dag (week)!

Hartelijke groet,
Martin and Tamara




Joeri & Charlene - 26 mei 2016 Volterra






Rogier & Stephanie - 22 mei 2016 Chiusdino



Heeyy Renske!!


Allereerst nogmaals onzettend bedankt!! We vonden de ceremonie prachtig, de hele dag was werkelijk waar betoverend!!

Liefs

Stefanie & Rogier


Rob & Lonnie- 5 mei 2016 Certaldo


Hoi Renske en Alessio,


Sorry dat het even duurde voordat we wat van ons hebben laten horen. We hadden allebei moeite om na zo'n mooie tijd in Italië de draad in Nederland weer op te pakken. We hebben enorm heimwee gehad naar Il Grande Prato en Italië.

Super bedankt voor alles wat jullie voor ons hebben gedaan. We hebben echt een hele speciale dag gehad! Alle gasten zeiden dat ze de trouwdag als heel bijzonder hebben ervaren. We hadden nooit gedacht dat de Italianen er zo’n mooi gouden randje aan zouden geven met het vele ‘auguri’ en ‘belissimo’. Het was heerlijk om zo stressloos de trouwdag te ervaren en de hele aanloop er naartoe. Ook nog heel erg bedankt voor alle last minute aanpassingen (iets met een trouwboeket).

Onze gasten hebben het ook fantastisch gehad op de avvommodatie CV04. Wat voelden we ons daar welkom. We werden zo liefdevol ontvangen door Giulia, de familie en haar personeel. Verder prachtig weer en natuurlijk heerlijk eten. We zijn zo blij dat je ons op die locatie hebt gewezen! We zijn door onze vrienden 'verplicht' om binnenkort een  after-party te organiseren, want ze vinden het zo leuk om elkaar weer te zien.

We missen het Italiaanse leven en landschap stiekem wel heel erg, dus waarschijnlijk zal het niet lang duren voordat we weer die kant opgaan. Wie weet tot dan nog een keer!

Groetjes - Lonnie en Rob



2008 / 2009/ 2010/ 2011/ 2012/ 2013/ 2014/ 2015 / 2016-2017
Terug naar de inhoud