ervaringen2011 - Mooi Toscane

Ga naar de inhoud

Ervaringen 2011

Jan en Marion - 3 september 2011 Chiesa San Biagio Montepulciano

Lieve Renske,

We willen je bedanken voor datgene wat jij voor ons hebt gedaan.Het is niet alleen even een trouwdag regelen.Het is zoveel meer!!!!!

Natuurlijk weet je niet wat je aan elkaar hebt als je net een eerste email de deur uitdoet,op zoek naar de meest romantische dag van je leven.

Waar ben je dan naar op zoek, ja goeie vraag, leg dat maar eens even uit,en weet je, jij begreep het!!Hoe je het doet weet ik niet, maar alles ECHT alles is zo geworden zoals wij in onze gedachten hadden.En dat was niet weinig moet ik zeggen.

De prachtige accomodatie, de romantische kerk, de lieve engelstalige priester, de toast op het grasveld
voor de kerk,de heerlijke bruidstaart,prachtige bloemen, fantastische fotograafen en...................

Het heerlijke huwelijksdiner, de geweldige band met precies dat repertoire wat wij zochten
heeft de avond precies die sfeer gegeven die wij in ons hoofd hadden.

Die sfeer moest dus vooral ontspannen zijn, nou ik kan je vertellen, ik....grootste zenuwpees allertijden.......ik WAS ontspannen!!
De hele dag heb ik ten volle kunnen genieten zonder me ergens zorgen over te maken,
en weet je waarom.omdat jij er was, ik had alle vertrouwen in je.

Wij hadden samen met onze gasten vijf heerlijke dagen met een beetje cultuur en vooral heel veel plezier.
Er zijnfoto's gemaakt dat we allemaal heerlijk van deze dagen kunnen nagenieten.
Iedereen is het erover eens dat dit de meest romantische trouwdag was die je maar kan bedenken,

Dus......

Renske en italie...........een paar om nooit te vergeten!!!!


Dankjewel hiervoor.


Groetjes van Marion en Jan.


Bob & Rachel - 1 september 2011

Vanuit de UAE een bruiloft in Italie regelen is een hele klus. Te beginnen met het vinden van de juiste lokatie. Na wat rondzoeken op internet vond ik Renske en MooiToscane heeft waargemaakt wat zij beloofd had en het is een cliche, maar het is zo’n bijzondere dag!

Trouwen in een ander land bleek een uitstekende keuze. Iedereen was vrolijk en had zin in een paar dagen zon.

Het kasteel was de perfecte lokatie voor ons. Het Middeleeuwse stadje is opgeknapt en bijna alle huisjes zijn te huur. De dagen voor ons trouwen kwamen onze gasten aan. De gasten kenden elkaar daardoor al op de trouwdag wat de bruiloft nog relaxter maakte.

We zijn gaan trouwen in de tuin, daarna hadden we een Prosecco borrel op de terrassen bij het zwembad uitkijkend over de Toscaanse heuvels gevolgd door een traditioneel 5 gangen diner.

Vrienden van ons spelen in een band en kwamen uit Nederland het feest compleet maken. Tot in de vroege uurtjes konden we door feesten en dat hebben we dan ook gedaan.

Het trouwfeest is voorbij, maar we hebben enorm veel mooie herinneringen en we kunnen Renske van MooiToscane zeker aanbevelen om ook jullie droom uit te laten komen!


Bob&Rachel


Chiel en Lisette - 28 augustus 2011 Lerici

Eind april besloten wij om te gaan trouwen en dit wilde wij perse in het buitenland doen en het liefst aan de kust.
Aangezien wij beide gek zijn op Italië was de keuze voor het land snel gemaakt. We deden een search op internet en kwamen op de site van Renske.

Hier stonden geen locaties aan de kust bij en daarom hebben we haar meteen een mail gestuurd. Ze vertelde nog wel een locatie te weten en stuurde al snel foto`s op.
Dit waren foto`s van Lerici, een plaatsje waar wij zelf nog nooit waren geweest, maar wat zag het er mooi uit!

Na wat telefonisch overleg, besloten we ervoor te gaan. Binnen 4 maanden was alles tot in de puntjes geregeld.
Op de vrijdag voor onze bruiloft zijn we in ondertrouw gegaan, waar Renske uiteraard bij was. Vervolgens zijn we langs alle locaties geweest en hebben we alle mensen ontmoet die er op de grote dag bij zouden zijn. Eigenlijk wisten we toen pas waar we nu daadwerkelijk gingen trouwen, maar het was perfect!

De dag zelf zullen wij en onze vrienden en familie nooit vergeten, het was echt een sprookje. We zijn op het terras van het kasteel van Lerici getrouwd en dit was de perfecte locatie. Prachtig uitzicht op de haven en op de zee. In onze ogen kon het niet mooier.

Na de ceremonie hebben we getoost op het terras van Bar Corona, mooi gelegen aan de haven, en hebben we een heerlijke bruidstaart gegeten.
Wij zijn foto`s gaan maken met de fotograaf die er de hele dag bij was.

We zijn vervolgens met de familie gaan eten bij een heerlijk restaurant, gespecialiseerd in vis. Het was weer tot in de puntjes geregeld.

Als afsluiting hebben we een fantastisch feest gehad bij Bar Bahia. We mochten onze eigen DJ`s laten draaien, zonder dat we de gehele bar hadden afgehuurd.
Zo ontstond er op het terras van de bar een enorm feest, waar ook een aantal Italianen van hebben genoten, wat eigenlijk juist erg leuk was!

Renske heeft ervoor gezorgd dat alles perfect was geregeld. We hebben echt de dag (eigenlijk weekend) van ons leven gehad!


Matthew en Marjolein - 29 juli 2011 Certaldo








Jos & Nicole - 18 juni 2011 Siena

Just a perfect day...

Ruim een jaar voor wij getrouwd zijn, hebben wij Renske ontmoet op een mooie locatie in San Casciano en er was meteen een goed gevoel bij onze kennismaking. Vrij spontaan hadden wij het plan opgevat om onze bruiloft in Italië te vieren op een plaats waar wij al meerdere keren vakantie hadden gevierd, maar toen moest het nog concreet gemaakt worden.


Na ons gesprek kreeg de invulling van onze trouwdag steeds meer vorm en we besloten dat het te bijzonder was om er maar één dag van te genieten. Met jou samen hebben we een heel weekend ingevuld, geheel naar onze wensen.


Juist omdat ik zelf evenementen organiseer, was het heel fijn om de regie voor een groot deel uit handen te kunnen geven aan iemand die met ons op één lijn zat. Door een prettige communicatie en een goede voorbereiding hebben we op de dag zelf alles los kunnen laten en volop kunnen genieten van alles wat er op ons afkwam.


We hadden ons er al maanden op verheugd en er een mooie voorstelling van gemaakt, maar op het moment zelf was alles nóg mooier dan we hadden durven dromen. Wat jammer dat die droom niet nog langer kan duren….maar we hebben een herinnering voor het leven! We genieten nog steeds na van de bijzondere dag die we in Siena beleefden: de emotionele ceremonie en de bijzondere sfeer toen we de foto’s in de straatjes van Siena gingen maken. Wat een enthousiaste mensen allemaal, we voelden ons even twee filmsterren!


Het eten en het feest in de tuin in San Casciano waren zo heerlijk ongedwongen en sfeervol, precies zoals we dat hadden gehoopt.
Renske, door jouw efficiënte manier van werken en je service-gerichte aanpak hebben niet alleen wijzelf, maar ook onze zestig gasten een fantastisch weekend beleefd, waar nu nog dagelijks over nagepraat wordt. Alles klopte gewoon, je hebt goed aangevoeld welke sfeer het beste bij ons paste.


We hebben een ervaring om nooit te vergeten, hartelijk dank!



Marcel en Natasja - 12 juni 2011 Bucine

Il nostro matrimonio in Toscana 12-6-2011...


8 juli 2010 een huwelijksaanzoek in Italie. 3 juichende dochters! Een mooi feest in het vooruitzicht. Halen we onze Italiaanse vrienden naar Nederland of nemen we onze Nederlandse familie mee naar Italie? Daar waren we al snel uit.
Op zoek naar een fantatische locatie midden in de Toscane.


Het werd een mooie lokatie in Bucine, omdat we daar iedereen bij elkaar een weekend lang konden laten genieten. Italiaanse warmte in prachtige huisjes bij elkaar.
Opzoek naar een weddingplanner. Via internet vonden wij Renske. Vanaf het eerste contact per mail was er die fijne klik.
Renske heeft zoveel mooie ideeen, kent de juiste mensen en regelt het allemaal fantastisch. Elke mail was weer een verademing, want stap voor stap, maand na maand regelden zij de juiste dingen. Wij wilden een echte Italiaanse bruiloft.
Donderdag 9 juni 2011 in ondertrouw, vrijdag 10 juni naar de kapper voor een proefkapsel. Zaterdag 11 juni 2011 arriveren alle Nederlandse gasten. Heerlijk ontspannen bij praten, zwemmen en lekker eten.

12 juni 2011 eerste pinksterdag, onze bruiloft. Op het landgoed tussen de cipressen en de olijven nemen alle familie en vrienden plaats. Voor het kasteel buiten in de zon met harp en vioolmuziek op de achtergrond geven wij elkaar het ja-woord. In het Italiaans met een Engels tintje.  Daarna een heerlijke italiaanse lunch in een luxe tent met een piano en zanger die mooie Italiaanse liedjes zingt.  

Animatieteam met springkussen op de achtergrond voor alle kinderen. S’avonds een lopend buffet en daarna een knalfeest met een DJ.
Met bruidsfotograaf uit de Toscane en de filmploeg zijn er van s’morgens vroeg tot s’avonds laat om alles vast te leggen. Renske die het de hele dag allemaal tot in de puntjes regelt.

Zelfs onze Italiaanse vrienden zijn onder de indruk van ons feest. ( en vragen Renske haar visitekaartje) Onze familie en vrienden hebben genoten en met z’n allen kijken we terug op een fantastisch weekend.

Daarna in Nederland bij de burgelijke stand en bij de gemeente Den Haag de papieren ingeleverd en ook in Nederland zijn wij nu officeel getrouwd!
We zullen de mailtjes en telefoontjes missen, want Renkse wat heb jij dit toch allemaal fantastisch geregeld. Een echte vakvrouw!

Complimenti !!!

Marcel en Natasja Koppen.

Giacomo & Martine - 11 juni 2011 Volterra

Elk jaar komen wij naar het prachtige Toscane, waar we altijd tegen elkaar hebben gezegd: als we ooit gaan trouwen, dan moet het hier gebeuren…!

En op 11 juni 2011 was het eindelijk zover! We hebben lang gefantaseerd over hoe we onze bruiloft vorm wilden geven: een weekend lang met onze familie en beste vrienden doorbrengen in het door ons zo geliefde mooie Toscane, met mooi weer, voortreffelijk eten en heerlijke wijnen!

We zouden trouwen in het stadhuis van een eeuwenoud stadje, op straat champagne drinken en de bruidstaart aansnijden en worden toegejuigd door de Italianen. Bij het zoeken naar iemand die ons kon ondersteunen bij het regelen van deze mooie droom, merkten wij al gauw dat er heel veel bedrijfjes zijn die zich hiervoor beschikbaar willen stellen, dus ja.. waar kies je voor?

Toen wij contact legden met Renske, hadden wij meteen een goed gevoel door Renske haar persoonlijke aanpak én door het feit dat zij zelf in Italie woont! Hierdoor zit zij dichtbij het vuur én kon ze ons ook daadwerkelijk ondersteunen tijdens de huwelijksdag zelf. Dat vonden wij een heel groot voordeel, Renske was eigenlijk onze Italiaanse ceremoniemeester! Dat gaf ons een heel fijn en gerust gevoel waardoor we de dag heel ontspannen hebben kunnen beleven en zorgeloos hebben kunnen genieten!

En niet alleen dat, Renske was er ook bij tijdens het maken van het proefkapsel, het bezoek aan de fotograaf, de ondertrouw en natuurlijk de ceremonie zelf, die zij vertaalde in het Nederlands (wel zo fijn voor je niet-engels-sprekende-gasten). Renske biedt een grote service, heeft een groot netwerk en kan alles voor je regelen dat je maar kan bedenken, zelfs als dat heel last-minute is! Zo bedachten wij een half uur voor de ceremonie dat we waren vergeten te lunchen en regelde Renske nog even snel wat broodjes voor ons!

Ook waren wij heel tevreden over de diensten die Renske had geregeld: de kapster, de fotograaf, de geluidsinstallatie, de bruidstaart.. het was allemaal super! Renske, ontzettend bedankt voor al je hulp, meedenken en inzet! We hebben ontzettend genoten, het was nog mooier dan gedroomd en we denken er elke dag met een grote glimlach aan terug!

Liefs, Giacomo en Martine

Maurice en Bianca - 8 juni 2011 San Miniato




Raymond & Tanja Riet - 22 mei 2011 Panzano in Chianti

Ons trouwen was een sprookje


Op zondag 22 mei 2011 zijn wij getrouwd op een afgelegen locatie vlakbij het dorpje Panzano in Toscane. We trouwden in de tuin van een prachtige oude gerestaureerde boerderij dat ligt in het hart van de Chianti, in een prachtige positie van waaruit we een panoramisch uitzicht hadden op de omliggende heuvels.

De tuin stond volledig in bloei, ik kan niet anders zeggen prachtig. Een hele romantische locatie, echt een aanrader. Op deze locatie verbleven wij één week met onze kleine groep gasten. We hadden de hele week heerlijk weer en maakten ook van het zwembad volop gebruik.

De hele week, maar vooral onze huwelijksdag was een sprookje. Heel bijzonder om ons huwelijk met een kleine intieme groep mensen in zo’n mooie omgeving te vieren. Iets wat we nooit meer vergeten. Niet alleen wij hebben deze week als een sprookje ervaren, maar ook onze gasten. Renske je had alles tot in detail  voor ons geregeld en wij hebben ons dan ook geen moment zorgen gemaakt. Enorm bedankt voor alles!  

Veel liefs Raymond & Tanja uit Nederland, Den Haag


Robbie en Vienna - 21 mei 2011 Florence




Erwin en Nancy - 21 april 2011 Lucca

Lieve Renske,

Hoe verwezenlijken we onze droom… trouwen in Italië. Na kort te hebben gezocht komen we op je site terecht en die spreekt ons gelijk aan. Tijdens het mailcontact blijkt dat we onze wensen kunnen aangeven en je gaat kijken wat je voor ons kunt doen. Het blijft niet bij kijken, je regelt het allemaal gewoon!


Op 21 april is het dan zover, we geven elkaar het ja-woord in Lucca in de prachtige trouwzaal Sala Verde. Twee dagen eerder waren we in Lucca in ondertrouw gegaan en waren we al onder de indruk na de rondleiding die je ons had gegeven in het mooie stadje. Onze trouwdag overtrof alles, je had alles tot in de puntjes geregeld.


Het was voor ons echt een dag om nooit te vergeten. We bekijken de foto’s van de fantastische fotograaf die je ook had geregeld, nog vaak en dromen dan weer even weg.



Bedankt voor een geweldige dag!

Erwin & Nancy


copyright ® mooitoscane 2018
Terug naar de inhoud