Informatie trouwen in Toscane - Mooi Toscane

Ga naar de inhoud

Dromen jullie van een sprookjeshuwelijk in Toscane?


Met veel plezier organiseer ik al jarenlang huwelijken voor Nederlandse en Belgische stellen die graag in Toscane willen trouwen. Mijn avontuur als wedding planner begon in 2001 en in 2007 heb ik mijn eigen bureau geopend. Ik heb mij gespecialiseerd in het organiseren van burgerlijke en katholieke huwelijksvoltrekkingen, maar ook symbolische huwelijken (ook wel genoemd blessings of zegeningen) in heel Toscane.

Willen jullie trouwen in Italië, maar hebben jullie een andere regio op het oog? Geen probleem, want in overleg met jullie kan ik elders in Italië jullie huwelijk organiseren.

Ik bied een complete organisatie van het huwelijk en alles wat daarbij komt kijken in de stijl die het beste bij jullie past. Of het nu een om een intiem huwelijk gaat met een select gezelschap of om een grote bruiloft met veel familie en vrienden en een groot feest.

De eerste stap bij het plannen van een huwelijk huwelijk in het buitenland is meestal het zoeken van een geschikte accommodatie voor jullie en jullie gasten en vervolgens een trouwlokatie.

Trouwlokaties burgerlijk huwelijk


Toscane biedt een ruime keuze aan trouwlokaties voor het burgerlijk huwelijk. Jullie kunnen denken aan de Toscaanse kunststeden, de kleinere Middeleeuwse heuvelstadjes, het Chianti Classico gebied, de Toscaanse kust en enkele accommodaties bieden de mogelijkheid om het burgerlijk huwelijk in hun tuin te laten voltrekken.   

Trouwlokaties katholiek huwelijk

Om in Toscane voor de kerk te kunnen trouwen is de voorwaarde dat minstens één van jullie gedoopt en gevormd is. Mooitoscane heeft contacten met verschillende parochies waar ook buitenlandse stellen kunnen trouwen en de mis engels- of duitstalig gevierd wordt. Ook hebben wij contact met een Nederlandse pastoor die over kan vliegen.

Trouwlokaties symbolisch huwelijk

In Toscane is het tot nu toe alleen mogelijk om voor de wet te trouwen op plaatsen die de gemeente aanwijst en katholiek te trouwen in de kerk. Dus als willen trouwen op jullie eigen droomplek, dan kunnen jullie symbolisch in het huwelijk treden.

Mooitoscane biedt:


  • Een selectie van de mooiste plekken voor de huwelijksvoltrekking (gemeentehuizen, kerken, oude kastelen, landhuizen, agriturismo's, villa's).
                                                                      
  • Volledige assistentie op het gebied van de verzorging van de wettelijke documentatie of kerkelijke documentatie.

  • Persoonlijke en Nederlandstalige begeleiding op de ondertrouw- en huwelijksdag.

  • Tolk- en vertaal werkzaamheden.

  • Advies en suggesties voor jullie verblijf in een agriturismo, landhuis, villa, kasteel bed and breakfast of hotel. Klik hier voor enkele voorbeelden.

  • Advies en suggesties voor jullie huwelijkslunch- en/of diner en eventuele feestavond

  • Een ruime selectie services zoals bijvoorbeeld: fotograaf, videoservice, bloemen, muziek, kapper, bruids make-up, bruidstaart, catering, activiteiten voor de gasten, give-aways, uitstapjes en transport voor het bruidspaar plus de gasten.

  • Boeking en advies voor de huwelijksreis.


Mooitoscane kan jullie uiteraard ook begeleiden indien jullie al een trouwlokatie gevonden hebben en alleen assistentie nodig hebben voor de bureaucratische documentatie en tolkwerkzaamheden.

Bekijk de onderstaande videoclip (4 min) van een huwelijk in Certaldo, georganiseerd door Mooitoscane.


Willen jullie algemene informatie ontvangen, stuur dan een email naar info@mooitoscane.com


Hebben jullie al een paar ideeën over jullie huwelijk, stuur dan de onderstaande aanvraag:
 Toscaanse heuvels (bijv. Certaldo, San Gimignano, Vinci, San Miniato, Volterra)
 Chianti Classico gebied (bijv. Castellina in Chianti, Radda in Chianti)
 Toscaanse kunststeden (Florence, Lucca, Siena of Arezzo)
 Toscaanse kust (cecina, Suvereto, Massa Marittima)
 Op accommodatie


 accommodatie
 bruidsboeket
 fotograaf
 video
 kapper en make-up
 muziek tijdens de huwelijksvoltrekking
 muziek tijdens lunch of huwelijksdiner
 huur trouwauto
 transfer voor gasten
 give-aways
 activiteiten voor gasten (wijnproeverij, kookcursus etc)


 via zoekmachine op internet
 via familie/ vrienden/ kennissen
copyright ® mooitoscane 2018
Terug naar de inhoud