Informatie trouwen in Toscane - Mooi Toscane

Ga naar de inhoud
Dromen jullie van een sprookjeshuwelijk in Toscane?

Met veel plezier organiseer ik al jarenlang huwelijken voor Nederlandse en Belgische stellen willen trouwen in Toscane. Mijn avontuur als wedding planner in Italië begon in 2001 en in 2007 heb ik mijn eigen bureau geopend. Ik heb mij gespecialiseerd in het organiseren van burgerlijke en katholieke huwelijksvoltrekkingen, maar ook symbolische huwelijken (ook wel genoemd blessings genoemd) in heel Toscane.

Willen jullie trouwen in Italië, maar hebben jullie een andere regio op het oog? Geen probleem, want in overleg met jullie kan ik elders in Italië jullie huwelijk organiseren.

Ik bied een complete organisatie van het huwelijk en alles wat daarbij komt kijken in de stijl die het beste bij jullie past. Of het nu een om een intiem huwelijk gaat met een select gezelschap of om een grote bruiloft met veel familie en vrienden en een groot feest. Aangezien ik in Italië woon, begeleid ik de bruiloft ter plaatse, dus persoonlijke en professionele begeleiding van A tot Z voor een sfeervolle en stijlvolle bruiloft!

Lees hieronder meer over mijn werkwijze in een stappenplan. Mochten jullie zelf al een locatie kennen of op het oog hebben, die niet op mijn site staat, dan kan ik jullie natuurlijk ook daarin begeleiden.
Stap 1
Kennismaking en op zoek naar de accommodatieStuur een email of de aanvraag onderaan deze pagina en vraag informatie op. Vervolgens kunnen we een vrijblijvende videocall plannen ter kennismaking.

Op deze site vinden jullie vele suggesties voor jullie verblijf in een agriturismo, landhuis, villa, kasteel bed and breakfast of hotel. We gaan samen op zoek naar jullie droomlocatie met het juiste aantal kamers voor jullie en jullie gasten rekening houdend met jullie budget.

Stap 2
Op zoek naar de trouwlocatie voor de ceremonieAls jullie niet op de accommodatie trouwen waar jullie verblijven, gaan we op zoek naar een mooie plek voor de ceremonie. Ik heb door de jaren heen een selectie van de trouwlocaties in Italië gemaakt (gemeentehuizen, kerken, stranden, oude kastelen, villa's). Tevens bied ik volledige assistentie op het gebied van de verzorging van de wettelijke documentatie of kerkelijke documentatie.

Stap 3
Opstellen van de offerteOp het moment dat jullie één of meerdere locaties gezien hebben die jullie aanspreken, stuur ik een prijsopgave op maat op basis van jullie wensen. Twee begrotingen zijn geheel vrijblijvend. Voor de planning en begeleiding van de locatiebezoeken vraag ik een voorschot op de organisatiekosten. Als jullie de locatie gekozen hebben en bevestigen dan zijn de locatiebezoeken en alle begrotingen inclusief in de organisatiekosten.

Stap 4
Vastleggen accommodatie, trouwlocatie en weddingplannerHet is zover, jullie hebben de juiste accommodatie en trouwlocatie gevonden. Jullie ontvangen de uitgeschreven offerte met alle details en voorstellen voor de verschillende leveranciers. Vervolgens leggen we de accommodatie vast middels een contract en aanbetaling. En op dit moment leggen jullie ook weddingplanning service vast middels een contract en aanbetaling. Vanaf dit moment kunnen we echt gaan plannen!

Stap 5
Vastleggen leveranciers en plannenDoor mijn jarenlange ervaring heb ik een breed netwerk van betrouwbare leveranciers opgebouwd. Denk aan: fotografen, videografen, flower designers, muzikanten, DJ's, kapsters, visagisten, cake designers, cateraars, trouwauto's, busvervoer voor de gasten, audio- en lichtverhuur, partytenten etc. We gaan samen aan de slag om de juiste invulling en styling te geven aan jullie bruiloft. Door middel van een uitgebreid draaiboek, timeline, moodboard en continue budgetbewaking kunnen jullie zorgeloos de voorbereiding en de bruiloft zelf beleven.


Stap 6
Begeleiding van de bruiloft ter plaatseEen paar dagen voor de bruiloft spreken wij af voor de ondertrouw (wanneer jullie voor de wet trouwen) en voor de laaste bespreking van het draaiboek op locatie. Op de bruiloft zelf ben ik er de hele dag bij ter begeleiding zodat jullie volledig van jullie dag kunnen genieten. Ik zorg er op de achtergrond voor dat alles in goede banen wordt geleid en zorg ervoor dat alle leveranciers hun taken zoals afgesproken uitvoeren. Bij grotere groepen laat ik mij ondersteunen door een assistente. Aanwezigheid op de welkomstavond en op vertrekdag zijn in overleg bij te boeken.

Bekijk de onderstaande videoclip (4 min) van een Toscaanse bruiloft


Willen jullie vrijblijvend algemene informatie ontvangen, stuur dan een email naar info@mooitoscane.com


Hebben jullie al een paar ideeën over jullie huwelijk, stuur dan de onderstaande aanvraag:
 Toscaanse heuvels (bijv. Certaldo, San Gimignano, Vinci, San Miniato, Volterra)
 Chianti Classico gebied (bijv. Castellina in Chianti, Radda in Chianti)
 Toscaanse kunststeden (Florence, Lucca, Siena of Arezzo)
 Toscaanse kust (cecina, Suvereto, Massa Marittima)
 Op accommodatie


 accommodatie
 bruidsboeket
 fotograaf
 video
 kapper en make-up
 muziek tijdens de huwelijksvoltrekking
 muziek tijdens lunch of huwelijksdiner
 huur trouwauto
 transfer voor gasten
 give-aways
 activiteiten voor gasten (wijnproeverij, kookcursus etc)


 via zoekmachine op internet
 via familie/ vrienden/ kennissen

copyright ® mooitoscane 2021
Terug naar de inhoud