Toscaanse kunststeden - Mooi Toscane

Ga naar de inhoud
Informatie Trouwen in Toscane
MooiToscane Wedding & Events
Trouwlokaties Toscaanse kunststeden
Florence

Florence is wereldberoemd om zijn kunstschatten. Denk aan het prachtige Uffizi museum, de Ponte vecchio, de Duomo.
Het prachtige stadhuis, Palazzo Vecchio, was de woning van de beroemde Medici Familie. Het gebouw met zijn toren ligt aan het mooie plein Piazza della Signoria, één van de beroemdste pleinen van Italië.
Het burgelijk huwelijk wordt voltrokken in de Sala Rossa (Rode Zaal), eens de slaapkamer van Cosimo De Medici.
Deze zaal is zo genoemd omdat het meubilair rood is, er rode tapijten liggen en andere rode versieringen zijn uit de Renaissance periode
    

Lucca

Lucca staat onder andere bekend om zijn brede stadsmuren die nog helemaal intact zijn. Binnen deze muren ligt het historische stadscentrum waaronder ook het stadhuis Palazzo Orsetti.
Het is in de 16e eeuw gebouwd op de fundamenten van een Middeleeuwse structuur. Het gebouw heeft een Renaissance stijl: de ingang heeft een prachtige, stenen boog, de muren zijn beschilderd met fresco's en een mooie trap leidt naar de trouwzaal.
Het burgelijk huwelijk wordt voltrokken in de "Sala Verde" (de groene zaal). Het plafond is beschilderd met fresco's en de muren zijn bekleed met zijden stoffen en zacht groen behang dat zorgt voor een verfijnde en luxueuze ambiance.
In Lucca is het tevens mogelijk om het burgerlijk huwelijk te laten voltrekken in vijf historische villa's die buiten het centrum liggen. Voor meer informatie kunnen jullie altijd contact opnemen.

Siena

In Siena wordt het burgelijk huwelijk voltrokken in de " Sala del Concistoro" in het Palazzo Pubblico, een indrukwekkend Gotisch gebouw dat aan de Piazza del Campo ligt, één van de mooiste, Middeleeuwse pleinen van Italië.
Het plein heeft de vorm van een schelp en elk jaar worden hier de beroemde paardenraces "Palio" gehouden. Dit plein is ook de perfecte lokatie voor trouwfoto's. Het elegante gebouw is al sinds de 12e eeuw het stadhuis van Siena.
In dit gebouw bevindt zich ook het Gemeentelijk Museum met prachtige kunst verzamelingen. De muren van de gangen zijn beschilderd met fresco's uit de Renaissance periode.


Arezzo

Ook Arezzo kent vele kunstschatten. Misschien herinneren jullie je de film "La vita è bella" (Life is beatiful) van Roberto Benigni nog. Deze film heeft drie Oscars gewonnen en is voor een groot deel opgenomen in Arezzo.
Vooral op het plein Piazza Grande zijn verschillende scènes opgenomen. Het imposante gemeentehuis ligt aan het plein Piazza della Libertà, naast de beroemde Duomo.
De trouwzaal is op de eerste verdieping en heeft een klassieke stijl met hout meubilair en antieke schilderijen.
Copyright ® MOOITOSCANE 2024
Terug naar de inhoud