Toscaanse heuveldorpjes - Mooi Toscane

Ga naar de inhoud
Toscaanse heuveldorpjes
MooiToscane Weddings & Events


Trouwlokaties Toscaanse heuveldorpjes (wettelijk huwelijk)

Certaldo Alto

In Certaldo wordt het huwelijk voltrokken in het mooie, historische gebouw Palazzo Pretorio. Dit gebouw dateert uit de 7e eeuw en is het meest bekende monument van Certaldo.

Tegenwoordig is dit een museum. Het gebouw was eerst een gevangenis en later de privé woning van de familie Vicari. De Vicari woonden hier en regeerden over Certaldo.
Aan de voorkant zijn de familiewapens van de Vicari op de muur te bezichtigen. Het huwelijk kan worden voltrokken op de binnenplaats naast de waterput of in de ongeconsacreerde kerk (dus een goed alternatief bij onzeker weer).
Cortona

Het stadje Cortona ligt op een 600 m boven de zeespiegel op de grens van Toscane en Umbrië. Wanneer je door Cortona loopt, zijn er prachtige straatjes en tussendoor uitzichten op de Val di Chiana.
Het is van Etruskische oorsprong, maar het historische centrum dateert uit de Middeleeuwen.
Het huwelijk wordt voltrokken in de Raadskamer van de gemeente. Karakteristiek is de hoge trap die naar deze zaal leidt.

Lucignano

Dit stadje ligt in de provincie van Arezzo, in het hart van de Valdichiana. Het oude stadje ligt binnen de stadmuren en de meest monumenten dateren uit de Middeleeuwen.
De gemeente is gehuisvest in Palazzo Pretorio waarin zich ook de prchtige trouwzaal met fresco's bevindt.

Pienza

Dit stadje dankt zijn schoonheid aan Enea Silvio Piccolomini die geboren in Corsignano in 1405 en uitgeroepen werd tot Paus in 1458. Hij gaf de opdracht om Castello di Corsignano uit 828 te renoveren in Renaissance stijl.
Pienza is wereldberoemd om zijn Pecorino (schapekaas) en ligt midden in de prachtige Val d'Orcia. Het huwelijk wordt voltrokken in de Raadskamer van het gemeentehuis.

San Gimignano

San Gimignano is een prachtig Middeleeuws dorpje en is wereldboeroemd om zijn torens. Deze torens zijn gebouwd tussen de 11e en 13e eeuw. De rijkste familie bouwde de hoogste toren, het was eigenlijk een soort wedstrijd.
Het huwelijk wordt voltrokken in een antieke zaal met fresco's in Palazzo Podesta, dat vlak naast de Duomo ligt. De fresco's dateren uit de 13e eeuw en zijn gemaakt door de artiesten van de Scuola Senese en Fiorentina.
Ook de toren dateert uit de 13e eeuw.San Miniato

San Miniato is een romantisch, Middeleeuws stadje van Etruskische en Romeinse oorsprong en ligt in het hart van Toscane. De geschiedenis vertelt dat Napoleon hier regelmatig een tussenstop maakte gedurende zijn reizen.
Het stadje ligt op een heuvel en staat bekend om zijn toren Torre Federico II.
Het huwelijk wordt voltrokken in de Raadskamer of de ‘Salla delle sette Virtù’ van het stadhuis dat midden in het stadje ligt, vlak naast de karateristieke kathedraal en bij de imposante vesting en andere elegante historische gebouwen.


Volterra


Volterra was drieduizend jaar geleden al een nederzetting, maar zijn huidige vorm dateert uit de Middeleeuwen. Volterra heeft vandaag de dag nog een duidelijk zichtbare stadsmuur en binnen deze stadsmuren bevinden zich vele historische gebouwen. De invloed van de Renaissance is goed te zien.
Het huwelijk wordt voltrokken in Palazzo Priori en dit gebouw dateert uit 1246. Tegenwoordig is dit het stadhuis van Volterra.
Het gebouw ligt aan het mooie plein Piazza dei Priori. De trouwzaal is prachtig beschilderd met fresco's uit de 18e eeuw.

Serravalle Pistoiese

Serravalle Pistoiese ligt tussen Montecatini Terme en Pistoia. Het oude kasteel van het dorpje dateer al uit de 12e eeuw. Het is in handen geweest van de stad Lucca, de Florentijnen en Cosimo I de Medici.
Het is een schattig, klein dorpje dat bovenop de groene heuvels ligt aan de voet van de Appenijnen.
Het burgerlijk huwelijk wordt voltrokken in het oud-oratorium met fresco's uit de 16 e eeuw.


Vinci

Vinci is een wereldberoemd stadje omdat de geleerde Leonardo da Vinci hier op 15 april 1452 geboren werd in het nabij gelegen dorpje Anchiano en hij bracht zijn kinderjaren door in Vinci.
Er zijn twee trouwlokaties in Vinci. Eén hiervan is de Middeleeuwse vesting met de toren waar tegenwoording het museum Leonardiano in gehuisvest is.
De andere trouwlokatie is het geboortehuis van Leonardo da Vinci in Anchiano. Hier kunnen jullie buiten op het erf trouwen.

Poppi

Het kasteel van Poppi is de droomplek voor jullie huwelijk! Het kasteel dateert uit de Middeleeuwen. In de 14 e eeuw heeft de beroemde Florentijnse schrijven Dante alighieri hier een deel van zijn beroemde werk Divina Commedia geschreven.
Door de eeuwen heen diende het kasteel als militaire basis. Ooit was er ook een hijsbrug. Die is nu verdwenen om dat het kasteel de laatste eeuwen alleen als woning gebruikt werd en tegenwoordig als museum en voor huwelijken en evenementen.


Barga

Barga ligt in het gebied Garfagnana in de Appenijnen, 30 km noordelijk van Lucca. In dit Middeleeuwse stadje leefde de beroemde dichter Giovanni Pascoli vanaf 1895 tot aan zijn dood in 1912.
Het gemeentehuis ligt midden in het historische centrum met zijn smalle en steile straatjes.
De trouwzaal is mooi ingericht met houten stoelen en antieke schilderijen aan de wand.


Copyright ® MOOITOSCANE 2024
Terug naar de inhoud