Chianti Classico gebied - Mooi Toscane

Ga naar de inhoud
Chianti Classico Gebied
MooiToscane Weddings & Events

Trouwlokaties Chianti Classico gebied

De wereldberoemde Chianti DOCG wijn, die bestaat uit voornamelijk Sangiovese druiven, wordt geproduceerd in de provincie Firenze, Prato, Pisa, Siena en Arezzo. Maar de meest bekende benaming is toch wel Chianti Classico. Dit is de wijn die komt uit een gebied tussen Florence en Siena en wordt zo genoemd omdat dit gebied een echte antieke wijntraditie kent.

Onderstaand de leukste trouwlokaties in dit prachtige gebied.
Radda in Chianti


Radda in Chianti is een klein stadje en het historische centrum bevindt zich binnen in de Middeleeuwse stadsmuren die nog intact zijn.

Het gemeentehuis is gehuisvest in de Palazzo di Podestà dat gebouwd is in de 15e eeuw.


De trouwzaal bevindt zich op de eerste verdieping van dit gebouw, maar het is ook mogelijk om onder de arcadebogen bij de entree van het gebouw te trouwen. De fresco's bij de entree zijn uit de 16e eeuw.

Castellina in Chianti

In Castellina in Chianti vindt zijn oorsprong in de Etruskische periode, maar zijn huidige vorm dateert uit de late Middeleeuwen.

Midden in het dorpje staat een kasteeltje "La Rocca" dat ook in die periode gebouwd is.


Tegenwoordig is het een archelogisch museum - Museo archeologico del Chianti Senese-  en in de toren van dit gebouw bevindt zich de simpele maar prachtige trouwzaal.

Greve in Chianti

Greve in Chianti dankt zijn naam aan het riviertje dat door het stadje loopt (de Greve). Greve is het grootste stadje van het Chianti Classico gebied.

In de 13e eeuw werd het stadje compleet afgebrand door de graaf van Lucca en in de 14e en 15e eeuw weer herbouwd.

Beroemd is het assymetrische plein met het beeld van Giovanni Verazzano, waaraan ook het gemeentehuis ligt. Het huwelijk wordt voltrokken in de Raadskamer.

Copyright ® MOOITOSCANE 2024
Terug naar de inhoud